På vej med meget mere målrettet kræftmedicin

Af Jytte Dreier, Kræftens Bekæmpelse

Døgnet måtte gerne have flere timer, hvis man spørger overlæge Morten Mau-Sørensen fra Rigshospitalet. 

Morten Mau-Sørensen er overlæge på Fase 1-enheden på Rigshospitalet, som er en afdeling, hvor man blandt andet afprøver ny kræftmedicin på uhelbredeligt syge kræftpatienter.

-Der kommer hele tiden nye, lovende lægemidler på hylden, som skal afprøves, så vi sikrer, at den ’rigtige pille kommer i den rigtige mund’.

Patienter får vi henvist rigtig mange af fra både ind- og udland til at deltage i de forskellige forsøgsbehandlinger, vi tilbyder, fortæller Morten Mau-Sørensen.

Ud over at behandle de mange patienter forsker Morten Mau-Sørensen også. Han er blandt andet ansvarlig for et Knæk Cancer projekt, hvor man ved hjælp af blodprøver fra patienten forsøger at måle effekten af den behandling, som patienten får. 

-Vi undersøger, hvordan genforandringerne påvirkes under den givne behandling, så vi kan finde ud af, hvordan kræften bliver modstandsdygtig, så vi i fremtiden vil kunne designe behandlingen langt mere målrettet til den enkelte patient, siger Morten Mau-Sørensen. 

Derfor er der ikke mange timer til overs i døgnet til fritidsinteresser.                        

-Badmintonketcheren bliver af og til støvet af, og så snører jeg løbeskoene, når jeg har mulighed for det, siger overlægen.  

Morten Mau-Sørensen har modtaget 1,5 mio. kr. fra Knæk Cancer indsamlingen 2014.

Læs mere om hvad pengene fra Knæk Cancer går til

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422

og støt med 150 kr.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

15 10 65

og støt Knæk Cancer

Del denne side