Piger samler ind til Knæk Cancer for at hjælpe kræftramte

Freja, Andrea og Alberte bruger timevis på at lave smykker til fordel for Knæk Cancer. Foto: Ole Fahlberg - Designfotografen.

Af Stine Lynghard

Alberte, Freja og Andrea har lavet over 800 armbånd og øreringe, som de sælger for at samle penge ind til Knæk Cancer. Deres familie har selv været ramt af kræft, og nu ønsker de at hjælpe andre.

Alberte og Andrea er søstre og bor i den lille by Harridslev lidt uden for Randers. Her sidder de sammen med veninden Freja og putter perler sirligt på en snor for at lave de fineste små blomsterarmbånd og øreringe i Knæk Cancers farver rød, hvid og sort. Og det er der en særlig grund til. Alberte og Andrea nåede nemlig aldrig at møde deres fætter, for han døde desværre af kræft, da han var blot 5 år gammel.

Andrea vil gøre en forskel. Privat foto.

- Det motiverede os til at starte en indsamling. Vi vil ikke have, at andre skal udsættes for så slem en sygdom, fortæller Alberte Halkjær Lindstrøm, som er 12 år.

Derfor begyndte Alberte og hendes lillesøster Andrea at lave armbånd til fordel for Knæk Cancer for tre år siden.

- Jeg kan godt lide, at man gør noget, og at man hjælper andre. Man kan gøre en forskel, og man støtter dem, der har kræft, siger Andrea på 9 år.

Støt en indsamling til Knæk Cancer

Smykkeproduktionen vokser

Allerede det første år fik pigerne samlet 12.000 kroner ind, og siden da er deres smykkeproduktion bare vokset og vokset. 

Så i år har de fået ekstra kræfter med ombord. Albertes gode veninde Freja på 11 år er nemlig også kommet med i ’A-Team knækker cancer’, som de kalder sig.

Freja er ny på holdet. Privat foto.

- Jeg hjalp allerede lidt til sidste år. Jeg vil gerne være med til at støtte en god sag. Min egen familie er heldigvis ikke ramt af kræft, men der er nogle i mine venner og veninders familie, som har kræft, siger Freja Hammer Sørensen.

Det tager 10 minutter at lave ét armbånd, så pigerne bruger en del tid hjemme ved spisebordet i ugerne op til Knæk Cancer. Og de er fingernemme. I år har de nemlig lavet over 800 armbånd.

- Man hører mange historier om kræft. Jeg er overrasket over, at det er 1 ud af 3, som får kræft, og man bliver rørt, når man for eksempel hører om et sygt barn. Det påvirker én, og det er synd for dem, siger Alberte.

Vil støtte forskning og syge børn

Pigerne sælger deres armbånd og øreringe flere steder i lokalområdet. De har for eksempel fået en plads til deres smykker i en café og en tøjbutik i Randers, de sælger også i den lokale Brugsen, og så har de været ude til flere fodbold- og håndboldkampe. 

Men via familie og deres Instagramkonto når de faktisk ud til hele landet. Og ambitionerne for deres indsamling er tårnhøje.

Alberte koncentrerer sig. Privat foto.

- Sidste år samlede vi 60.000 kroner ind, og det vil vi gerne overgå. Det kunne være så sejt, hvis en 12-årig kunne ringe ind til Knæk Cancer-showet og sige, at vi havde samlet 100.000 kroner ind, siger Alberte med et stort smil.

Hvis man kigger på pigernes indsamling de seneste år, har de faktisk allerede nået deres mål. På tre år har de nemlig samlet intet mindre end 113.500 kroner ind.

- Vi vil gerne gøre en forskel. Med de penge, vi samler ind, håber vi, at vi kan hjælpe forskere med at forske i medicin, og at der kan blive lavet nogle steder til kræftsyge børn, fortæller Alberte.

Støt via MobilePay

Send et valgfrit beløb til

15 10 65

og støt Knæk Cancer

Støt via SMS

SMS KNÆK til 1422


og støt med 150 kr.

Del denne side