Om Knæk Cancer

Kræft rammer hver tredje dansker og gør alle andre til pårørende. Vi kommer alle – på en eller anden måde og på et eller andet tidspunkt i vores eget liv – i berøring med kræft. En sygdom, der hver dag koster 44 danskere livet. 

I dag lever knap 362.000 danskere med en kræftdiagnose. Den gode nyhed er, at flertallet overlever kræften. Men vi vil gerne sætte barren lidt højere. Færre skal få kræft, og flere skal overleve

Et stærkt og aktivt fællesskab mod kræft

Knæk Cancer er en ambitiøs overskrift. Men det er ikke desto mindre det mål, TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sat sig. Ikke alene, men sammen med danskerne, for kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats. Vi kan ikke udrette mirakler – men vi vil prøve.

Derfor handler en hel uge om to ting: Oplysning og indsamling. Oplysning om sygdom og helbredelse, om forskning og patienter, om død og ikke mindst om liv. I en række programmer i uge 43 vil TV 2 vise både kendte og nye programmer, der sætter fokus på kræft via personskildringer, oplysning og underholdning. Det er programmer, der vil gøre os klogere, få os til at grine og græde, og forhåbentlig også give os håb for fremtiden. Vi slutter ugen af med et stort finaleshow lørdag den 29. oktober på TV 2.

Knæk Cancer er helhjertet handling og håb om nye veje til at komme kræften til livs.

En folkesag

Knæk Cancer er Danmarks største indsats mod kræft, hvor TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i fællesskab samler danskerne i et stærkt og aktivt fællesskab mod kræft og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Målet er, at færre får kræft, at flere overlever kræft samt får et bedre liv efter kræft. I uge 43 vil vi oplyse om den sygdom, der rammer hver tredje af os, og fortælle, at vi takket være forskningen bliver bedre og bedre til at overleve sygdommen.

Uge 43 er Knæk Cancer uge, der kulminerer med Vild med dans og et stort finalesshow på TV 2.

Der er brug for alle

I de seneste seks år er danskernes støtte til Knæk Cancer sat i arbejde i 410 projekter. Og igen i år vil vi vise, at det nytter. Målet er, at færre skal få kræft, og flere skal overleve. Der er stadig brug for mange penge i forskningen mod kræft, som hver dag koster 45 danskere livet. Der er brug for alles hjælp. Og der er brug for penge til oplysning og forebyggelse og til at øge livskvaliteten for kræftpatienter og deres pårørende.

Den gode historie er, at flertallet overlever kræft. Kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats.

Kræft i Danmark

 • Hver tredje dansker får kræft inden de fylder 75 år
 • Hvert 12. minut får en dansker en kræftdiagnose
 • Hvert 32. minut dør en dansker af kræft
 • 2 ud af 3 overlever kræft
 • Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt danskere
 • Ca. 362.000 danskere lever med eller efter en kræftsygdom

Få et overblik

Læs flere fakta om kræft i Danmark

Kræftens Bekæmpelse

 • Er Danmarks største patientforening med mere end 400.000 medlemmer og ca. 46.000 frivillige
 • Er en privat forening, som er helt afhængig af støtte fra danskerne
 • Får kun tre procent af midlerne fra det offentlige
 • Uddelte i 2021 415 millioner kroner til kræftforskning.
 • Har sit eget forskningscenter med omkring 155 forskere fra 27 lande, som hvert år offentliggør omkring 300 videnskabelige artikler
 • Tilbyder kræftrådgivning mere end 40 steder rundt om i landet

Få et overblik

Læs mere om Kræftens Bekæmpelse

Spørgsmål og svar

Kræft rammer hver tredje dansker og gør alle andre til pårørende. Sygdommen er derfor en fælles sag, som kræver en fælles indsats. TV 2 og Kræftens Bekæmpelse ønsker med Knæk Cancer at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelses formål: At bekæmpe kræft gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte. Derudover sætter vi i en hel uge fokus på kræft sammen med danskerne gennem mange forskellige tiltag. 

Hele Knæk Cancer kampagnen kører fra uge 41-43 med størst koncentration i uge 43. I løbet af ugen vil Knæk Cancer præge sendefladen på TV 2, blandt andet i Go’ morgen Danmark og Go’ aften Danmark, i Vild med Dans samt det store finaleshow, der finder sted lørdag den 29. oktober 2022

Knæk Cancer er et levende brand, der udfolder sig på mange forskellige platforme i kampagneperioden – i særlige tv-programmer på TV 2, på knækcancer.tv2.dk, på Knæk Cancer Facebook-sider, hos samarbejdspartnerne, via events og ikke mindst via alle danskernes egne initiativer rundt om i landet.
Følg Knæk Cancer på Facebook

”Stå sammen – Knæk Cancer”. Jo flere vi står sammen om at samle ind, står sammen om at bakke op, når nogen er blevet syge, står sammen om at forebygge – des større effekt har vi også sammen. Og når vi står sammen, er det også et signal om, at ingen står alene.

Knæk Cancer består af vores logo – KNÆK CANCER og af en blomst. Blomsten symboliserer livet og optimisme, og med udråbstegnet i blomsten signaleres, at det er tid til handling. Når vi står sammen, kan vi udrette noget stort, og vi gør det, fordi vi vil livet frem for døden.

Der er mange forskellige måder, du kan støtte Knæk Cancer på. Både ved at donere et pengebeløb, ved at deltage i en af vores mange lodtrækninger, eller du kan selv oprette en indsamling til fordel for Knæk Cancer.

Se hvordan du kan støtte Knæk Cancer

Vi har lavet en række materiale, som du frit kan bruge, hvis du vil være en del af Knæk Cancer.

Se og download materiale

De penge, der bliver samlet ind til Knæk Cancer i 2022, går til projekter under følgende overskrifter:

 1. Børnecancerfonden
 2. Biologisk, psykosocial og klinisk kræftforskning
 3. Udvikling af støtte til patienter og pårørende
 4. Tidlig opsporing af kræft
 5. Bedre kvalitet i kræftpatienters forløb
 6. Palliativ indsats
 7. Usund livsstil og kræft
 8. Undersøgelse, behandling og opfølgning efter kræft
 9. Styrkelse af den skrøbelige kræftpatient

 Læs mere om hvad pengene fra Knæk Cancer 2022 går til

 • Hver tredje dansker får kræft inden de fylder 75 år
 • Hvert år stilles der ca. 45.000 nye kræftdiagnoser
 • 2 ud af 3 overlever kræft
 • Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt danskere
 • Ca. 362.000 danskere lever med eller efter en kræftsygdom
 • Danmarks største patientforening med mere end 400.000 medlemmer
 • En privat forening, som er helt afhængig af støtte fra danskerne. Kun 3 procent af midlerne kommer fra det offentlige
 • Kræftens Bekæmpelse støttede i 2021 dansk kræftforskning med ca. 415 millioner kroner
 • Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet.

Knæk Cancer er en hel uge med fokus på kræft. Vi forsøger at skildre såvel det alvorlige som det håbefulde. Men vi er også klar over, at det for nogen kan være hårdt at se en så massiv dækning af temaet. Har du brug for at tale med nogen, er du altid velkommen til at ringe til Kræftlinjen. Det gælder både for kræftramte, pårørende eller dig, der har brug for at tale om emnet. Kræftlinjen har tlf. 80 30 10 30.

Læs mere om Kræftlinjen

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os:

Knæk Cancer
E-mail: knaekcancer@cancer.dk
Telefon: 3525 7540