Spørgsmål og svar

På vores kampagneside kan du starte en online indsamling, således at alle, der besøger siden, kan læse om jeres indsamlinger.

Start indsamling

Der vil igen i år være fokus på folkeligheden, derfor vil der også blive stillet materiale til rådighed på kampagnesitet. Her vil I fx kunne downloade et Knæk Cancer frivillig logo til private, som er det logo, I må bruge til jeres indsamling.

Find materiale 

Som frivillig kan du samle ind til fordel for Kræftens Bekæmpelses hovedformål under Kræftens Bekæmpelses indsamlingstilladelse. Det afgørende er, at det sker trygt for giverne og i tillid til, at donerede beløb indbetales til Kræftens Bekæmpelse efterfølgende. Vi anbefaler, at man benytter de platforme, som vi stiller til rådighed og starter en indsamling her på sitet.

Start indsamling

Send gerne en mail til knaekcancer@cancer.dk og fortæl om din indsamling.

Ja det er muligt at downloade logoer, diplom, vimpler mv., som du kan bruge til din indsamling.

Find materiale

Sådan må du bruge støttelogoet til frivillige

 • Må kun bruges af privatpersoner, der laver frivillige aktiviteter
 • Det må bruges i forbindelse med din aktivitet eller indsamling i uge 39-43
 • Sæt det på din Facebookside, flyers, plakater eller andet du laver til din aktivitet 
 • Sæt det på en hjemmelavet indsamlingsbøtte (evt. sammen med din unikke MobilePay kode fra din indsamling)

Sådan må du ikke bruge støttelogoet til frivillige

 • Det må som udgangspunkt ikke bruges af virksomheder. Virksomheder, der støtter Knæk Cancer, får i stedet et støttelogo specielt til dem Se hvad du får som virksomhed Hvis en virksomhed ønsker at lave en frivillig aktivitet, kan mulighederne ses i boksen ”virksomheder” på knaek.cancer.dk/frivillig
 • Det må ikke bruges til at markedsføre alkohol eller tobak
 • Det må ikke beskæres eller ændres

Download logo "Jeg støtter Knæk Cancer

Download logo "Vi støtter Knæk Cancer"

Nej, indsamlingsbøtterne er forbeholdt Landsindsamlingen. 

I er meget velkommen til at anvende jeres egne indsamlingsbøtter/sparegrise og fx sætte Knæk Cancers frivilliglogo på (Vi støtter Knæk Cancer).

Hvis I opretter en indsamling her på sitet, får I tildelt en unik MobilePay kode, som I kan skrive på indsamlingsbøtten.

Start en indsamling

Download frivilliglogoet

På vores hjemmeside har vi lavet en del materiale til alle de frivillige ildsjæle – privatpersoner og grupper – som ønsker at lave en aktivitet i forbindelse med Knæk Cancer. Her vil I fx kunne downloade et Knæk Cancer frivillig logo, som I kan bruge til jeres aktivitet/indsamling.

Se frivilligmateriale 

Vær obs. på, at virksomheder ikke må:

 • Lave produktsalg
 • Gøre donationer købs- eller likebetingede på sociale medier (fx ved at donere et beløb pr. solgt vare eller en procentdel af omsætningen)
 • Bruge vores officielle Knæk Cancer logo medmindre, at du har indgået en erhvervsaftale med os.

Se muligheder for erhvervsaftale

Ja, skoleklasser må gerne bruge Knæk Cancer logoet i deres skriftlige opgaver. Generel information for skoleelever kan findes på Kræftens Bekæmpelses skoleportal.

Find information på skoleportalen

Ja, du må gerne starte en indsamling, selvom du er under 18 år, idet du ikke direkte får pengene i dine hænder, men i stedet bliver de overført direkte til Knæk Cancer.

Hvis du ønsker at afholde et offentligt lotteri, er der en række formelle ting, du skal have styr på, inden du går i gang med forberedelserne, blandt andet:

 • Anmeldelsen af lotteriet til Spillemyndighederne
 • Offentliggørelsen af regnskab
 • Indbetaling af eventuel gevinstafgift.

Det er derfor vigtigt, at du læser denne vejledning, inden du går i gang.

Læs vejledning om lotteri

Se vejledning om udfyldelse af anmeldelsesblanketten

Se skabelon til lotteriregnskab

Se information om oplysningsplakat

Via ”Støt nu” nederst på siden kan man overføre det indsamlede beløb med betaling via betalingskort. En anden mulighed er at overføre pengene til følgende bankoplysninger: reg. nr. 3001 kontonummer 4180021787. Husk at mærke indbetalingen med ’KC’ samt aktivitetens navn, eller dit fornavn og efternavn.

Overfør via Støt Nu formularen 

Hvis en virksomhed ønsker at støtte Knæk Cancer med indsamlede midler, kan der her læses mere om, hvad mulighederne er.

Ved hjælp af galleriet på kampagnesiden kan du se hvilke indsamlinger, der er i nærheden af dig. Der er en funktion, hvor du automatisk kan gå ind at vælge kommune, region og/eller et postnummer.

Se danskernes mange indsamlinger

Vi har samlet en række gode idéer til dig, der har lyst til at starte en indsamling, men mangler en god idé.

Find inspiration til at starte en indsamling

Ofte er billedet for stort, og du kan derfor prøve at oprette din indsamling uden at uploade et billede. Prøv evt. med et andet billede. 

Vær også opmærksom på, at i beløbsfeltet (hvor du angiver målet for indsamling) må der kun stå tal, ingen specialtegn eller bogstaver.

Hvis man ikke ønsker, at modtageren skal se beløbet på donationen, er der mulighed for at være anonym. Der er mange, der ønsker, at det er synligt, hvor meget de har støttet med. Det er helt op til dig, om du ønsker at donere anonymt eller med navn og beløb synligt.

På nuværende tidspunkt er indsamlingsshowet så godt som planlagt. Knæk Cancer fokuserer dog ikke kun på at få viderebragt historier via liveshowet men også fx via regionale medier. Derfor kunne din historie muligvis have interesse for din TV2-region eller øvrige medier i og omkring din by. Eller for vores journalister på vores kampagnesite og de sociale medier. Hvis du har lyst til at fortælle din historie til pressen, vil vi meget gerne prøve at viderebringe din historie, derfor må du meget gerne sende dine kontaktinformationer til knaekcancer@cancer.dk samt en par ord omkring din historie.

Skriv til Knæk Cancer 

Derudover har du mulighed for at fortælle din historie ved at oprette en indsamling på Knæk Cancer kampagnesitet. Med sådan en indsamling, vil du have mulighed for at dele din historie med dit netværk via de sociale medier eller mail. Desuden giver dette også muligheden for, at andre personer kan læse om din historie og dermed støtte din indsamling. En af de ting, vi lægger rigtig meget vægt på, er, når danskerne ønsker at dele deres historier, indsamlinger, videoer eller billeder.

Opret indsamling

Ja. Når man opretter en online indsamling, får man automatisk et MobilePay nummer og en unik kode, der skal skrives i tekstfeltet ved overførslen. Når der overføres penge til MobilePay nummeret, og den unikke kode bruges, går pengene direkte ind på ens indsamling. Afsenderen vælger selv beløbet. MobilePay nummeret og den unikke kode finder man inde på forsiden af ens indsamling.

Opret din egen indsamling