Vil din skole have besøg af to unge fortællere fra Ung Kræfts Fortællerkorps?

”Det var virkelig godt. Jeg fik mere viden om, hvad man skal gøre, når ens venner ikke har det så godt”, siger en efterskoleelev, efter besøg fra fortællerkorpset

Book fortæller her

Fortællerkorpset består af unge frivillige, der selv har eller har haft kræft. To unge fortællere vil komme ud på jeres skole og holde et uforglemmeligt oplæg for eleverne. De fortæller bl.a. deres historie med kræft og svarer på spørgsmål om alt fra angst, ensomhed, håb og venskaber. Et stærkt og inspirerende oplæg, der giver stof til eftertanke og refleksion.

Fortællerne prøver ikke at være belærende. De deler ud af deres erfaringer og gode råd. Emnerne, de tager fat på, kan ALLE unge relatere til – også selvom de ikke er alvorligt syge. Alle unge kender til forfængelighed, angst og ensomhed, og det er vigtige emner, som unge skal kunne tale med hinanden om. Efter oplæggene vil eleverne være klædt bedre på, hvis de en dag får en ven, kollega eller klassekammerat med kræft eller anden alvorlig sygdom ♥

Praktisk info

Fortællerne besøger jer i ca. 45 minutter. Der vil være et mix af information, oplæg og dialog. Der sluttes altid af med en spørgerunde, hvor man kan stille de spørgsmål, man har på hjerte. Der er plads til både tunge og lette spørgsmål.

I får:

→ Viden om Ung Kræft og facts om unge med kræft

→ To unge, der fortæller om at få kræft

→ Mulighed for at stille spørgsmål til de to fortællere

→ Gode råd til at snakke med en alvorligt syg

→ Dialog og spørgerunde

Det koster naturligvis ikke noget at få besøg!

Først til mølle

Vi bestræber os på, at alle skoler kan få besøg netop den dag, I ønsker. Men det er også et puslespil, da der kun er få unge fortællere til rådighed på landsplan.

Når en booker en fortæller, skal I skrive nogle konkrete forslag til datoer og tidspunkter på dagen, som passer jer i ugerne 36-42.

Vi håber, at I vil bruge oplægget, som startskuddet til at starte jeres egen indsamling til fordel for Knæk Cancer.

Book fortæller nu

Har du spørgsmål omkring fortællerkorpset, er du velkommen til at skrive til ungkraeft@cancer.dk.