KNÆK CANCER MED KRÆFTRÅDGIVNINGERNE

Landet over kan du deltage i spændende arrangementer i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger i Knæk Cancer-ugen.
Du kan høre spændende foredrag og koncerter, høre om de lokale aktiviteter og kigge forbi til kaffe og kage i din lokale kræftrådgivning. I uge 43 byder vi også på liveudsendelser på nogle af kræftrådgivningernes facebooksider. Hør blandt andet et oplæg om søvn og tag med på en rundtur i Kræftrådgivningen i Roskilde.
Nedenfor kan du klikke dig ind på de forskellige kræftrådgivninger og se, hvad der sker lokalt. Du kan også se programmet for Facebook Live i uge 43.
Vi glæder os til at se dig – både i kræftrådgivningerne og på Facebook!
Facebook Live - Knæk Cancer med kræftrådgivningerne
PROGRAM:
Tirsdag 25. oktober kl. 10
Alene med kræft? Så kan en frivillig navigator hjælpe
Et kræftforløb er krævende både fysisk og psykisk. Har du ikke pårørende, der kan tage med til samtalerne på hospitalet og støtte dig undervejs, er en frivillig navigator fra Kræftens Bekæmpelse en mulighed. Se med, når vi sender live og fortæller om, hvordan en frivillig navigator kan hjælpe i kræftforløbet. Du møder Lykke og Mette: Lykke er kræftpatient og får hjælp i forløbet af Mette, der er frivillig navigator.
v. Sara-Louise Lyster Hartvig Hansen, koordinator for navigatortilbuddet på Sjælland
Se med på Kræftrådgivningen i Roskildes Facebookside
Onsdag 26. oktober kl. 11
Mindfulness
Mindfulness betyder bevidst nærvær eller tilstedeværelse i nuet. Det er en måde at være til stede på, som har vist sig at være hjælpsom, når vi oplever stress, angst og uro. Prøv det live på Facebook. Sessionen varer ca. 45 minutter.
v. Majken Kaznelson, psykoterapeut, mindfulness-instruktør og rådgiver i Kræftrådgivningen i København
Se med på Center for Kræft og Sundhed i Københavns Facebookside
Onsdag 26. oktober kl. 13
Sov godt – søvnens betydning for sundhed og velvære
Søvn er nødvendig hvile og restitution. Scanninger, kontroller, behandlinger og bekymringer kan give dårlig søvn for både patienter og pårørende. Dårlig søvn betyder dårligt humør, mere uro og mere usund kost. Også i livet efter kræft kan søvnen være påvirket negativt. Hvad sker der, når vi sover? Hvad er årsagerne til dårlig søvn? Og hvad kan man gøre for at få en bedre søvn?
v. Lise Stampe Møller-Jørgensen, psykolog og rådgiver i Kræftrådgivningen i Herlev
Se med på Kræftrådgivningen i Herlevs Facebookside
Torsdag 27. oktober kl. 11.30
Rundvisning og introduktion til Kræftrådgivningen i Roskilde
Hvordan ser der ud i en kræftrådgivning, og hvilke tilbud er der til kræftpatienter og pårørende? Er du nysgerrig efter at høre mere om de gratis muligheder for rådgivning og støtte i en kræftrådgivning, så se med, når vi giver en live rundvisning i kræftrådgivningen i Roskilde. Du kan også høre om mulighederne for at være frivillig i huset.
v. Helle Løfstrøm Sørensen, administrativ medarbejder, og Simone Jonsson, rådgiver i Kræftrådgivningen i Roskilde