Knæk Cancer med Kræftrådgivningen i Aalborg

Velkommen til Knæk Cancer med Kræftrådgivningen i Aalborg. I år kan du møde os både i Kræftrådgivningen og på Facebook, hvor vi sender live.

Af Claus Weiland

Tirsdag i uge 43 kan du høre et oplæg om Kræftens Bekæmpelses familieweekender for børnekræftfamilier live på vores Facebookside. Du kan også komme til et spændende foredrag om hvordan vi som voksne bedst hjælper børn som pårørende ved Kræftens Bekæmpelses børne- og ungechef Per Bøge. Foredraget henvender sig både til pårørende og til lærere og pædagoger.

”Jeg græder inden i mig selv. Det er der ingen der kan se. Sådan kan de bedst lide mig. Min mor bliver så ked af det hvis jeg græder og lærerne roser mig for at følge med i skolen, så kort tid efter fars død. Men inden i mig selv er jeg helt sort.”
Pige 9 år

Program for dagen

Tirsdag den 26. oktober 2021 kl. 16.30–18.00

Foredrag om børn som pårørende: Hvordan hjælper vi børn videre i livet på trods af tab og sorg v. Per Bøge, børne- og ungechef i Kræftens Bekæmpelse

Kom til foredrag med Per Bøge, der fortæller om hvordan vi bedst hjælper børn, når sorgen rammer – enten fordi selv bliver ramt af en livstruende sygdom eller fordi en af barnets nære pårørende bliver syg eller dør. Desværre vælger mange voksne – i den kærligste mening – tavsheden i stedet for at tale med barnet. Det kan have katastrofale følger for barnets evne til at udvikle sig alderssvarende, såvel indlæringsmæssigt som socialt.  Forudsætningen for at et barn – på trods af de traumatiske tilstande – magter at klare sig alderssvarende i forhold til adfærd, indlæring og kammerater, er at de voksne omkring barnet er rustede til at hjælpe barnet. Her er især lærere og pædagoger centrale nøglepersoner. Al viden på området peger på at præcis information om dødsfaldet eller sygdommens art og konsekvenser for familien, hurtigst muligt bør kommunikeres til skole og institution. Nøglen til at magte dette arbejde er en gang for alle at gøre op med den del af vores opdragelse, der lærte os at tavshed er guld.

Foredraget er gratis - tilmelding til IRJ@cancer.dk eller tlf. 70 20 26 85

Tirsdag den 26. oktober kl. 13.30 – Facebook Live:

Familieweekender for børnefamilier
Mød Jeannette og Rolan, der er rådgivere i Kræftrådgivningen i Aalborg. De fortæller om arbejdet med børnekræftfamilier i kræftrådgivningen. Blandt andet har børnekræftfamilier mulighed for at komme på familieweekend med andre i samme situation. Weekendopholdene afholdes både på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Jylland, og tilbuddet er gratis. 
Jeanette og Rolan viser stemningsbilleder fra den seneste weekend for børnekræftfamilier.  I Aalborg arrangerer Kræftrådgivningen en weekend, hvor familier med et kræftramt barn, kan mødes med fokus på, at skabe rum for dialog, både i den enkelte familie og på tværs af familierne. Samtidig skal weekendopholdet give børn og voksne et afbræk i en krævende hverdag. Derfor er der også plads til gode oplevelser, som ikke nødvendigvis har noget med kræft at gøre.

Se med på Kræftrådgivningen i Aalborgs Facebookside  

Kræftrådgivningen i Aalborg, Steenstrupsvej 1, 9000 Aalborg